dinsdag 15 oktober 2013

Nederlandse diplomaat mishandeld in Moskou

Een Nederlandse diplomaat is dinsdagavond mishandeld in zijn woning in Moskou. Twee mensen waren zijn huis binnen gedrongen en hebben de inrichting beschadigd. Dat meldde het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken heeft de Russische ambassadeur laten ontbieden. Nederland wil opheldering van de Russische autoriteiten over de mishandeling. Ook wil Nederland weten wat voor maatregelen er moeten worden genomen om de veiligheid van Nederlandse diplomaten te garanderen in Moskou.

De minister heeft inmiddels gebeld met de Nederlandse diplomaat, zo laat hij op Facebook weten. 'Ik heb hem gebeld, hij maakt het inmiddels goed.'

Het Russische persbureau Interfax meldt dat de aanval een protest zou zijn tegen homoseksuelen. De belagers hebben, aldus Interfax, in het appartement een hart op een muur getekend met daarin de letters LGBT gezet, een aanduiding voor lesbiënnes, homo's, biseksuelen en transseksuelen. Een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken zei niets van de bekladding te weten.




Bron
Lees ook: 'Daders mishandeling diplomaat wellicht nationalistisch'
Lees ook: Geen schot in onderzoek mishandelde Nederlandse diplomaat in Rusland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten