zaterdag 19 oktober 2013

Kleuter (4) in zigeunerkamp is ontvoerde baby

Een foto van het ontvoerde meisje die door de Griekse politie is verspreid © afp.


De Griekse autoriteiten hebben Interpol en andere internationale instanties ingeschakeld om de identiteit te achterhalen van een 4-jarig meisje dat in een zigeunerkamp in Griekenland woonde bij twee mensen die niet haar ouders zijn. De kleuter viel op tussen de zigeuners door haar blanke huid, blonde haar en groene ogen. De 'vader' (39) en 'moeder' (40) zijn opgepakt op verdenking van ontvoering. Dat meldde de Griekse politie vrijdag.

Het meisje werd woensdag ontdekt tijdens een routinecontrole in het Roma-kamp in het Griekse plaatsje Farsala, ongeveer 200 kilometer ten noordwesten van Athene. Agenten spraken haar 'ouders' aan op de uiterlijke verschillen. Het blonde, bleek getinte kind had helemaal niets weg van het Griekse stel, dat volgens de politie tegenstrijdige verklaringen gaf, zoals dat het kind in een deken gevonden was of door een onbekende aan hen was gegeven. Uit DNA-onderzoek bleek dat het meisje onmogelijk hun kind kon zijn.

Het meisje is hoogstwaarschijnlijk in 2009 weggehaald bij haar biologische ouders. Die zijn nog niet gevonden. Daarom hebben de Griekse autoriteiten een foto van het meisje verspreid om de identiteit te achterhalen. Voorlopig is het meisje opgevangen door hulpverleners.

Het meisje is ondergebracht bij een kinderopvangorganisatie. De directeur daarvan, Kostas Giannopoulos, toonde zich geschokt over het gemak waarmee mensen kinderen als die van henzelf kunnen inschrijven. 'Er is nog veel uit te zoeken. Er zijn andere kinderen die wel ingeschreven waren, maar niet gevonden zijn in het kamp. Ik vrees dat de politie iets boven tafel gaat krijgen dat veel verder gaat dan alleen dit meisje.'

Volgens de politie heeft de Griekse 'moeder' van het meisje twee verschillende identiteitskaarten. In de ene hoedanigheid heeft ze vijf dochters en een zoon, in de andere is ze moeder van vier meisjes. In vijf maanden tijd, van juni tot november 1993, zou ze drie kinderen hebben gekregen, en van oktober 1994 tot februari 1995 nog eens drie kinderen.





Bron
Lees ook: 'Ontvoerd' Roma-meisje ouder dan gedacht
Lees ook: 'Ouders' van Maria beweren haar geadopteerd te hebben
Lees ook: 'Echte moeder van Maria is Bulgaarse prostituée'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten