zaterdag 19 oktober 2013

Bijna 700 migranten vastgezet in Moskou

De Russische politie pakt een activist op in Moskou bij een demonstratie vorige week. © epa.


De politie in Moskou heeft sinds zondag bijna 700 illegale migranten vastgezet, meldde persbureau RIA Novosti zaterdag. Vorig weekend braken er gewelddadige rellen uit tussen nationalisten en migranten naar aanleiding van de moord op een 25-jarige Rus, vermoedelijk gepleegd door een migrant.

Daarop begon de politie met een grote operatie die de Russische hoofdstad moet ontdoen van illegale migranten. Het gaat daarbij vooral om mensen uit Centraal Azië. Zeker 159 van de migranten heeft zich volgens de politie niet aan de migratiewet gehouden. 105 van de overtredingen kunnen leiden tot uitzetting.

De rellen braken zondag uit in een groentenmarkt in het zuidelijke district Birjoeljovo in Moskou waar veel migranten werken. De politie deed daar maandag een inval waarbij meer dan duizend migranten werden opgepakt en kort vastgezet. Een dag daarna maakte de politie bekend dat een man uit Azerbeidzjan is gearresteerd op verdenking van de moord.

Politiechef Anatoli Jakoenin zei vrijdag dat de politie wekelijks operaties zal uitvoeren. De politie-inval bij de groentenmarkt heeft ervoor gezorgd dat 94 mensen konden worden uitgezet. De groentemarkt sloot woensdag definitief haar deuren wegens sanitaire redenen.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten