zaterdag 6 september 2014

'Poetin bezeten door de duivel'

Vladimir Poetin. © epa.


De Russische president Vladimir Poetin is bezeten door de duivel en zal voor eeuwig naar de hel gaan. De enige manier waarop hij dat kan voorkomen, is het boetekleed aantrekken. Dat zei een Oekraïense geestelijke vandaag in een toespraak.

Patriarch Filaret staat aan het hoofd van een afsplitsing van de orthodoxe kerk in Oekraïne. Zijn 'branche' verliet in 1992 de Russische orthodoxe kerk na de val van de Sovjet-Unie en steunt de Oekraïense onafhankelijkheid. Volgens de geestelijke duiden de acties van Poetin erop dat satan hem in zijn macht heeft. Hij houdt Poetin verantwoordelijk 'voor de oorlog in het oosten van Oekraïne en de leugens die via de media worden verspreid'.

Poetin is een orthodoxe christen. De Russische orthodoxe kerk is een steunpilaar in zijn strijd tegen de westerse wereld.

Bestand
De Oekraïense president Petro Porosjenko heeft vanmiddag gebeld met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin over het staakt-het-vuren in Oost-Oekraïne. Beiden waren het erover eens dat het bestand 'grotendeels standhoudt', liet Porosjenko weten.

De leiders bespraken manieren om het bestand duurzaam te maken, zei Porosjenko. Het staakt-het-vuren kwam vrijdag tot stand tijdens vredesoverleg in Minsk. Daaraan namen vertegenwoordigers van Oekraïne, Rusland, de rebellen en de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa deel.




Bron
Lees ook: Huilende Poetin blijkt niet zo stoer tijdens staatsbezoek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten