maandag 1 september 2014

Japanse batman wil verdriet in Chiba verjagen

De Japanse stad Chiba heeft zijn eigen heuse superheld. Een onbekende man in Batman kostuum scheurt daar op zijn zwarte motor door de straten. Hij jaagt er echter niet op boeven. Zijn missie is om de mensen iets blijer te maken. Zijn naam: Chibatman.

Mensen waren vergeten hoe te moeten lachen. Ik wilde helpen de lach terug te brengenChibatman

Volgens de BBC wordt Chibatman sinds drie jaar gespot in de straten van de Japanse stad iets ten oosten van hoofdstad Tokio. In het zwart gestoken, zijn cape wapperend in de wind, rijdt hij daar rond op een speciaal voor hem vervaardigde motor met drie wielen.

Zijn populariteit nam flink toe toen hij vorige week werd gefilmd op een snelweg (zie hieronder). De video kwam op het internet terecht en werd al snel honderdduizenden keren bekeken.

'Mensen helpen lachen'
Tegen de BBC vertelt Chibatman - met diepe stem - dat hij zijn superheldenwerk begon in 2011. In dat jaar veroorzaakte een zeebeving een tsunami die de kerncentrale van het Japanse Fukushima ernstig beschadigde, met alle gevolgen van dien. 'Daarna waren mensen vergeten hoe te moeten lachen', zegt de superheld. 'Ik wilde helpen de lach terug te brengen.' Chibatman wil het verdriet verjagen.

Dat lijkt hem te lukken. Overal waar hij komt draaien mensen hun hoofd en willen ze lachend met hem op de foto.

Lasser
Net als Batman probeert de man zijn identiteit angstvallig geheim te houden. Wel is bekend dat hij 41 jaar is en werkt als lasser. Hij houdt ervan zich te verkleden, soms ook wel eens als een figuur uit Star Trek.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten