vrijdag 5 september 2014

Zelfbenoemde 'Sharia-politie' patrouilleert in Wuppertal

Afbeelding weergeven op Twitter

In de Duitse stad Wuppertal in het Rijnland is 's nachts een 'sharia-politie' actief: radicale islamisten patrouilleren er door de straten, met oranje hesjes met de opdruk 'Shariah Police'. Dat heeft de politie laten weten.

Tegen elf personen is een onderzoek begonnen wegens verdenking van schending van de wet op openbare bijeenkomsten. 'Het wordt niet getolereerd als er wordt geïntimideerd of geprovoceerd', aldus de chef van de plaatselijke politie, Birgitta Radermacher. 'Het geweldmonopolie ligt uitsluitend bij de staat.' Zo heeft de sharia-politie bijvoorbeeld aan jongeren gevraagd niet naar disco's te gaan.

De zelfbenoemde zedenpolitie eist met flyers een 'Shariah Controlled Zone' (sharia-gecontroleerde zone) op in het centrum van Wuppertal, waar moslims het zonder alcohol, kansspel, muziek, pornografie, prostitutie en drugs moeten doen. Volgens het Openbaar Ministerie is het aanbevelen van religieuze leefregels op zich niet strafbaar. Geen van de jongeren van 19 tot 33 jaar is aangehouden. De bevolking is gevraagd bij verdachte waarnemingen 110, het alarmnummer van de politie, te bellen.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten