zondag 31 augustus 2014

Bewusteloze piloot crasht in zee na alarmerende vlucht over no-flyzone

Een klein vliegtuigje dat gisteren het afgesloten luchtruim boven de Amerikaanse hoofdstad Washington invloog, is neergestort in de oceaan met de bewusteloze piloot aan boord. Twee straaljagers benaderden het toestel toen het de no-flyzone in kwam, en de piloten zagen dat de man aan boord buiten bewustzijn was.

De twee F-16's begeleidden het vliegtuigje vervolgens in oostelijke richting waar het boven de Atlantische Oceaan zonder brandstof raakte en crashte. De kustwacht heeft met een schip, helikopter en vliegtuig gezocht naar het wrak maar kon niets vinden.

Het vliegtuigje, een Cirrus SR22, steeg eerder op zaterdag op vanaf de staat Wisconsin en zou gaan landen in de staat Virginia. Maar daar kwam het toestel nooit aan. Het bleef op dezelfde hoogte vliegen en vloog boven Washington DC, waar vliegverkeer is beperkt om veiligheidsredenen. De piloot reageerde niet op radioverkeer waarna er alarm werd geslagen. Standaard worden er straaljagers ingezet om vliegtuigen te onderscheppen die het vliegverbod overtreden.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten