vrijdag 5 september 2014

Familiedrama schokt Ierland: tweeling (9) doodgestoken


Oudere broer verdacht van ’grootste horrordaad ooit’

© Twitter.


In Ierland is geschokt gereageerd op de dood van de negenjarige tweeling Tommy en Patrick O'Driscoll en de zelfmoord van hun 22-jarige broer Jonathan. Het lijkt erop dat de broer zijn jongere broertjes heeft vermoord toen zijn ouders even verderop boodschappen aan het doen waren. Daarna heeft hij zichzelf vermoedelijk van het leven beroofd.

De jongens werden ieder in een slaapkamer gevonden door hun kleine broertjes van drie en vijf. De buren renden naar binnen toen ze de kleintjes vanuit de tuin hoorden gillen om hulp. Ze zagen een auto wegrijden met hoge snelheid, terwijl ze tevergeefs probeerden de tweeling te redden.

Geruchten over adoptie
Een uur later werd broer Jonathan dood gevonden naast de auto aan een rivierkade in het verderop gelegen Buttevant, door twee kinderen van tien en veertien jaar oud. Het lijkt erop dat er geen sprake is van een ongeluk. Er gaan geruchten dat Jonathan een tijdje daarvoor had gehoord dat hij was geadopteerd, en dat hij zijn broertjes in een woedeaanval heeft doodgestoken. De autoriteiten hebben dit nog niet bevestigd.




Jonathan had zijn twee broertjes opgehaald van school en moest op zijn vijf jongere broers passen. Zijn ouders, Ellen en Thomas O'Discroll, waren tien kilometer verderop in Kilmallock, toen het drama zich voltrok. De andere broertjes waren op dat moment even verderop aan het spelen.

'De grootste horrordaad ooit'
Het rechercheteam van het kleine stadje Charleville heeft het zwaar. 'Dit is de grootste horrordaad ooit waar we mee te maken hebben. De vraag wat iemand ertoe aanzet om dit te doen, blijft in je hoofd hangen.' Dat zegt de woordvoerder van het team tegen de Daily Mail.

Een vriend van de familie zegt dat de klap extra zwaar is voor vader Thomas die voor het drama in het ziekenhuis lag en nog herstellende is. 'Ik heb ze nog niet gesproken, maar dit zal hun levens verwoesten. Ellen is een toegewijde moeder, die hard werkt om haar kinderen goed op te voeden. Ze heeft zelfs twee kinderen geadopteerd. Ze houdt zielsveels van haar kinderen. Niet alleen haar eigen, maar ook haar pleegkinderen.'

Zes weken geleden soortgelijk geval
Als er sprake is van een moord-zelfmoord, dan is dit het de tweede in zijn soort dit jaar in Ierland, in zeer korte tijd. Volgens de Independent werden zes weken geleden de lichamen gevonden van twee broers in Sligo, het bijna onbewoonde gedeelte van Ierland.

Eerst werd het lichaam met steekwonden van de negen jaar oude Brandon Skeffington in zijn ouderlijk huis gevonden. Enige tijd later werd het lichaam van zijn oudere broer Shane Jr. (21) in de schuur even verderop gevonden. Deze moord-zelfmoord was de eerste in Ierland in meer dan een jaar tijd.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten