donderdag 20 maart 2014

Britse 'mollenbende' graaft zich weg naar pinautomaten

Foto ter illustratie. © thinkstock.



Geen ram- of plofkraken in het Britse Eccles. De dieven daar gaan anders te werk, arbeidsintensiever vooral. De politie van de regio Groot-Manchester denkt met een zogenaamde 'mollenbende' te maken te hebben. Vrijdag was het weer raak. De dieven groeven een 15 meter lange tunnel om zo duizenden ponden te stelen uit een pinautomaat. Ze moeten er maanden mee bezig zijn geweest.

Het leeggetrokken pinautomaat bevond zich volgens Daily Mail in de gevel van een Tesco-supermarkt in Eccles. De tunnel begon op een braakliggend stuk terrein, ruim 15 meter verderop. De diefstal werd afgelopen vrijdag opgemerkt. Het zou gaan om tienduizenden Britse ponden.

De bende moet maanden zijn beziggeweest met het graven van de tunnel en het aanbrengen van de tunnelconstructie. Mark Toker, van de politie in de regio Groot-Manchester, zegt dan ook tegen Daily Mail: 'Deze mensen moeten hun diefstal lange tijd hebben voorbereid. Ik betwijfel of ze in staat zijn geweest om hun plannen al die tijd geheim te houden. Ze moeten bijvoorbeeld veel op het terrein zijn geweest. Misschien hebben mensen iets gezien.' Toker roept getuigen die menen iets verdachts te hebben gezien, op zich te melden bij de politie.



'Mollenbende'
De Britse politie schrijft de diefstal toe aan een 'mollenbende' die sinds augustus 2007 al driemaal eerder soortgelijke diefstallen probeerde te plegen.

De eerste keer mislukte dit. Voordat er geld werd gestolen uit een pinautomaat in winkelgebied Fallowfield, ontdekten aannemers die met elektrische kabels onder de grond bezig waren de tunnel. Ook vonden zij stukken hout en palen, die nodig waren om de tunnel te stutten, scheppen, lampen en een kruiwagen. De tunnel werd toen volgestort met beton.

30 meter lange tunnel
Toch slaagde de bende erin om in januari 2012 ongeveer 6000 pond te stelen uit dat pinautomaat. De 'mollen hadden een nieuwe, 30 meter lange tunnel gegraven. Er zou zes maanden gegraven zijn.

Slechts een maand later, in februari 2012, was het op een andere plek in Groot-Manchester weer raak. Er werd een tunnel aangetroffen die liep van achter een perron bij een station naar een verderop gelegen winkel met een pinautomaat in de gevel. De trillingen van het graven deden echter het winkelalarm afgaan. De bende ontkwam, zonder geld.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten