maandag 17 maart 2014

'Maleisië wil bij zoektocht vliegtuig geen hulp VS'

Amerikaanse mariniers zoeken mee naar het vermiste Maleisische vliegtuig. © getty.



De Maleisische autoriteiten voelen weinig voor grootschalige Amerikaanse hulp bij het ontrafelen van het mysterie rond de vermiste Boeing-777. Toch proberen experts uit de Verenigde Staten te achterhalen wat is voorgevallen aan boord van het toestel, aldus The New York Times.

De Amerikaanse inlichtingen- en politiediensten proberen volgens de krant te achterhalen of terroristen achter de verdwijning van de vlucht zitten. Tot dusver is daar geen bewijs voor gevonden, zeggen hooggeplaatste functionarissen. Als toch sprake is van een terreuraanslag, lijkt dat volgens een bron 'in niets op de dingen die we in het verleden hebben gezien'.

Specialisten uit de Verenigde Staten willen graag een grotere rol spelen in het onderzoek, maar worden naar eigen zeggen op afstand gehouden. De Maleisische leiders zouden volgens functionarissen geen behoefte hebben aan hulp, omdat ze niet de indruk willen wekken zo'n belangrijk onderzoek zelf niet aan te kunnen.

De speurders uit de VS lijken daardoor in het duister te moeten tasten over wat hun Maleisische collega's hebben kunnen achterhalen. De Amerikanen zouden bijvoorbeeld graag willen helpen bij het doorzoeken van de in beslag genomen computers van de piloot van de MH370. Voorlopig hebben ze echter weinig te horen gekregen over de uitkomst van de huiszoeking bij de man.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten