zondag 16 maart 2014

25 landen betrokken bij zoektocht vlucht MH370

In totaal zijn 25 landen betrokken bij de zoektocht naar de verdwenen vlucht MH370. Dat zei de Maleisische minister van verkeer vandaag. De Verenigde Staten, China en Frankrijk zijn gevraagd om meer satellietgegevens, om zo uit te kunnen zoeken wat er met de verdwenen Boeing 777 is gebeurd.

De minister zei verder dat de piloot en copiloot van de vlucht niet speciaal hebben verzocht om met elkaar te vliegen. De Maleisische politiechef zei dat niet alleen de piloten worden onderzocht, maar ook de achtergrond van grondpersoneel, de bemanning en de passagiers van het vliegtuig. Van niet alle passagiers zijn onderzoeken naar hun achtergrond ontvangen van de landen waar de passagiers vandaan komen, zei de politiechef verder. Volgens het hoofd van de burgerluchtvaartdienst in Maleisië zou het kunnen dat het verdwenen toestel aan de grond stond toen er satellietsignalen werden verstuurd vanuit het vliegtuig. Het communicatiesysteem van de Boeing was uitgeschakeld voor het laatste radiocontact met de piloot.

In 2009 leidde Frankrijk de zoektocht naar een vliegtuig van Air France dat in de Atlantische Oceaan was neergestort. Alle 228 inzittenden kwamen om door het ongeval met vlucht AF 447. Enkele dagen na de crash werden wrakstukken van het vliegtuig gespot.

De vermiste Boeing van Malaysia Airlines was met 239 mensen aan boord onderweg van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur naar Peking en verdween ruim een week geleden van de radar.



Onderzoek bemanning
De politie in Maleisië heeft het huis doorzocht van de copiloot van de vermiste Boeing 777. De woning van de 27-jarige Fariq Abdul Hamid is doorzocht nadat de politie de woning van de andere piloot al had uitgekamd, heeft een hoge ambtenaar laten weten. Het onderzoek naar de vermissing van het Maleisische toestel richt zich ook op de bemanning nadat is vast komen te staan dat het vliegtuig bewust van koers is veranderd en dat de communicatieapparatuur is uitgezet. Het is niet bekend of er in de woningen iets is gevonden dat in verband kan worden gebracht met de verdwijning van het vliegtuig.

Volgens een woordvoerder van de politie werd gezocht naar 'materiaal dat bij het zoeken naar het vermiste toestel kan helpen.' De vliegtuigmaatschappij meldde eerder dat de gezagvoerder een ervaren piloot was met een uitstekende staat van dienst.




Bron
Lees ook: Kazachstan: Vlucht MH370 doorkruiste ons luchtruim niet
Lees ook: 'Piloot vermiste Boeing had Malediven in vluchtsimulator'
Lees ook: Tien theorieën over vlucht MH370
Lees ook: 'Verdwenen vliegtuig vloog waarschijnlijk niet boven de Malediven'
Lees ook: Vlucht MH370 overschaduwt GP Maleisië
Lees ook: Co-piloot MH370 zou gaan trouwen met collega-pilote

Geen opmerkingen:

Een reactie posten