zaterdag 22 maart 2014

China heeft mogelijk beelden met wrakstukken Boeing 777


’Het gaat om een object van circa 22 bij 13 meter’

De Maleisische minister van Transport, Hishammuddin Tun Hussein tijdens de persconferentie in Kuala Lumpur. © epa.



China heeft satellietbeelden die mogelijk wrakstukken tonen van de sinds 8 maart vermiste Maleisische Boeing 777. Dit zei de Maleisische minister van Transport, Hishammuddin Tun Hussein, vandaag op een persconferentie in Kuala Lumpur. Het gaat mogelijk om een object van circa 22 bij 13 meter dat drijft op de zuidelijke Indische Oceaan.

Het zou circa 120 kilometer verwijderd zijn van het gebied waar eerder een wrakstuk werd vermoed op basis van satellietbeelden.

India niets gezien
De Maleisische autoriteiten maakten ook bekend dat India niets heeft kunnen achterhalen, dat erop zou wijzen dat de Boeing door Indiaas luchtruim is gevlogen. Geen enkele radar signaleerde iets.

Dit maakt de theorie dat het vliegtuig naar het noorden of noordwesten is gevlogen onwaarschijnlijker. Ook China, Laos, Myanmar, Kirgizië en Kazachstan hebben laten weten geen sporen van het toestel te hebben gevonden.

Spoorloos
De verdwenen vlucht MH370 van Malaysia Airlines was met 239 mensen aan boord op weg van Kuala Lumpur naar Peking. Het vliegtuig verdween ten noorden van het Maleisische schiereiland Malakka spoorloos. Er was plotseling geen enkele communicatie meer.

Wel wordt inmiddels aangenomen dat het vliegtuig nog enige tijd heeft gevlogen, nadat de communicatie was afgekapt. Voor die tijd verliep het contact met de bemanning volkomen normaal, zo bleek ook uit de zaterdag gepubliceerde registratie van de communicatie met de bemanning.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten