maandag 17 maart 2014

Meisje (19) overlijdt nadat dokter uitstrijkje weigert

Sophie tussen twee van haar vriendinnen. © Privéfoto.


De 19-jarige Sophie Jones uit Engeland is overleden aan de gevolgen van baarmoederhalskanker. Ze werd vorig jaar februari ziek en vertrouwde het niet. Doktoren weigerden echter een uitstrijkje te maken bij het meisje omdat ze nog onder de 25 was. In eerste instantie werd gedacht dat ze de ziekte van Crohn had.



In november vorig jaar volgde alsnog de diagnose baarmoederhalskanker, meldt de Daily Mail. De ziekte had zich inmiddels verspreid in haar lichaam en de jonge vrouw stierf aan de gevolgen daarvan.

Te jong om kanker te krijgen
Doktoren weigerden een uitstrijkje te maken omdat ze te jong zou zijn om baarmoederhalskanker te krijgen. Haar ouders en vrienden hebben nu een petitie in het leven geroepen om in het vervolg ook bij jonge vrouwen met klachten uitstrijkjes te maken.

Baarmoederhalskanker komt het meest voor bij vrouwen onder de 35 jaar en zo zelden bij vrouwen onder de 25 jaar dat er geen tests worden uitgevoerd in Engeland.

De zus van Sophie heeft het nu haar persoonlijke missie gemaakt tegen de ziekte te vechten en mensen er attent op te maken.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten