maandag 29 september 2014

Ontdekt: de gevangenis van Dracula

© Tokat Castle.


Turkse archeologen hebben de gevangenis van Dracula ontdekt. Ze hebben een geheime gang blootgelegd die naar twee kerkers leidt waar prins Dracula ooit heeft vastgezeten, meldt news.com.au.

De archeologen waren aan het werk in het Tokat kasteel in Turkije, dat momenteel gerestaureerd wordt. Daar werd een geheime tunnel blootgelegd, die naar enkele geheime kamers leidt. 'Het hele kasteel is omgeven met geheime tunnels en kamers, het is een erg mysterieuze plaats', aldus de opgravers. Er werden onder meer twee kerkers ontdekt, waar niemand minder dan Dracula ooit gevangen heeft gezeten.

Natuurlijk gaat het hier niet om de mythische vampier, maar wel om prins Vlad III de spietser, die ook wel Vlad Dracula werd genoemd. Hij was in de vijftiende eeuw vorst van Walachije, en ging regelmatig in de clinch met de Turken en het Ottomaanse rijk.

Volgens de wetenschappers werd hij ooit in Turkije opgesloten als politiek gevangene, en dat zou dus in het kasteel van Tokat gebeurd zijn. 'We kunnen niet precies zeggen in welke kamer of kerker, maar hij is hier zeker geweest', klinkt het.

Dracula kreeg zijn bijnaam omdat hij de gewoonte had om zijn vijanden op staken te spietsen. Hij stond bekend als een erg wrede vorst. Uiteindelijk werd hij het onderwerp van Roemeense folklore, waarop Bram Stoker uiteindelijk zijn wereldberoemde vampier baseerde.



Bron
Lees ook: 'Vampiersgraven' blootgelegd in Bulgarije

Geen opmerkingen:

Een reactie posten