zaterdag 4 oktober 2014

Videobeelden van IJslandse Nessie zijn authentiek'

De videobeelden van een mysterieus wezen, dat de IJslandse versie van het monster van Loch Ness wordt genoemd, zijn echt. Dat is het besluit van een commissie die speciaal voor die reden werd opgericht. De beelden van de gigantische slang gingen in 2012 viraal, waarna een onderzoek werd ingesteld, meldt Metro UK.

Het filmpje werd in februari 2012 vanuit een raam gemaakt door ene Hjörtur E. Kjerúrlf. Op de beelden is te zien hoe een groot wezen zich door het meer beweegt. Het beest zou gelijkenissen vertonen met de plaatselijke mythe, waarin een monster onder het wateroppervlak leeft en mensen eet. Verhalen over het schepsel doken voor het eerst in de 14de eeuw op en het zien van het mythische wezen, zou een onheilspellend teken zijn.

De beelden werden in 2012 in recordtijd meer dan acht miljoen keer bekeken en plaatselijke autoriteiten richtten prompt een onderzoekscommissie in om te oordelen over de authenticiteit van de video. Een stemming die onlangs nipt gewonnen werd, zou willen zeggen dat de beelden echt zijn.

Toerisme
Toch is niet iedereen overtuigd van dit besluit. Sommigen verklaren dat het monster gewoon een grote vis is, terwijl anderen speculeren dat de onderzoekscommissie zich misschien meer heeft laten leiden door de financiële impact van het toerisme door het monster in de regio dan de waarheid.

Sinds de beelden twee jaar geleden viraal gingen, zijn verschillende buitenlandse filmcrews afgezakt naar de plek in de hoop zelf een glimp op te vangen van de IJslandse Nessie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten