woensdag 1 oktober 2014

Meerdere scholen in de VS ontruimd na bommeldingen

De door een moordpartij met 26 doden bekendgeworden basisschool Sandy Hook in de Verenigde Staten is vandaag wegens een bommelding geëvacueerd. Na een dreigtelefoon werden de leerlingen naar een nabijgelegen school gebracht. Dat berichtte de Hartford Courant. De politie vond tijdens haar zoektocht nergens explosieven.

De school kwam in december 2012 vaak in het nieuws nadat een schutter 20 leerlingen en zes leerkrachten had doodgeschoten. Omdat het gebouw intussen werd afgebroken en opnieuw wordt gebouwd, wijken de leerlingen momenteel uit naar een ander complex in het nabijgelegen Monroe in de staat Connecticut.

Wegens bommeldingen werden vandaag ook twee middelbare scholen in Bedford (Massachusetts) en Bedford (New Hampshire) ontruimd, berichtten de Amerikaanse media. De dreigmails werden naar de beide schoolhoofden gestuurd. Het is niet duidelijk of er een verband was. Ook in die scholen trof de politie geen verdachte voorwerpen aan. Beide scholen liggen op een uurtje met de auto van elkaar vandaan. De lessen gaan morgen gewoon door.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten