zondag 28 september 2014

3D-beelden oceaanbodem voor zoektocht MH370

© afp.


Het team dat zoekt naar het vermiste vliegtuig van Malaysia Airlines, heeft gedetailleerde 3D-beelden naar buiten gebracht van de oceaanbodem waar het toestel mogelijk ligt. Dat meldden Australische media vandaag. Het Nederlandse bedrijf Fugro dat gespecialiseerd is in bodemonderzoek, leidt de zoekmissie onder water.

In het zoekgebied op de bodem van de Indische Oceaan zijn onder meer uitgedoofde vulkanen te zien en een berg van 1500 meter hoog. Met behulp van sonarapparatuur zijn delen van de oceaanbodem in kaart gebracht die nog niet eerder waren onthuld.

Vlucht MH370 verdween in maart van de radar, toen het vliegtuig van Kuala Lumpur naar Peking vloog. Sindsdien ontbreekt elk spoor. Aan boord waren 239 mensen.

Het zoeken naar de verdwenen Boeing 777 wordt dinsdag hervat. Met 60.000 tot 70.000 vierkante kilometer is het zoekgebied ongeveer twee keer zo groot als Nederland. De operatie kan een jaar duren. Eerdere zoektochten met vliegtuigen, schepen en een geavanceerde onderwaterrobot leverden niets op.

Het gebied waar Fugro de oceaanbodem gaat afspeuren, ligt zeer afgelegen, op 1500 tot 2000 kilometer ten westen van Australië. Het vermoeden bestaat dat het toestel in plaats van noordwaarts naar China, naar het zuidelijk deel van de Indische Oceaan is gevlogen en daar zonder brandstof kwam te zitten.




© afp.
BronLees ook: 'Verdwenen vlucht MH370 zuidelijker dan gedacht'Lees ook: Ook speciale onderzeeër vindt geen enkel spoor van MH370Lees ook: CEO Emirates: Verdwijning MH370 ronduit verdacht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten