vrijdag 3 oktober 2014

Nederlanders gestrand op luchthaven Turkije

Tientallen Nederlanders hebben noodgedwongen een dag moeten doorbrengen op de luchthaven van Gazipasa in Turkije. Naar verwachting kunnen ze vrijdagavond even na tien uur Nederlandse tijd alsnog naar huis.

Hun vliegtuig, dat als eindbestemming Amsterdam had, mocht niet vertrekken vanuit die plaats omdat het toestel ook nog reizigers in de Turkse plaats Dalaman wilde laten uitstappen en opstappen. En dat mag niet, omdat dat een 'nationale vlucht' is, die Transavia niet mag maken.

Wat de overwegingen van de Turkse autoriteiten precies waren, kon een woordvoerster van de maatschappij niet zeggen. Een toestel van Corendon vliegt met de gestrande reizigers vrijdagavond alsnog via Dalaman naar Amsterdam.

Tussenlanding
Volgens de zegsvrouw moest het Transaviatoestel donderdagavond een tussenlanding maken in Gazipasa, omdat er iets mis was met het toestel. Een vervangend onderdeel is vanuit Nederland naar Turkije gebracht, maar het vliegtuig mocht niet vertrekken.

In totaal waren 118 mensen gestrand. Hoeveel van hen Nederlands zijn is niet bekend. De passagiers hebben de nacht doorgebracht in een hotel.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten