vrijdag 3 oktober 2014

Mogelijk weer ebolageval VS

Het Rode Kruis deelt dekens en andere hulpgoederen uit aan de bewoners van het complex in Dallas, waar bij een man ebola werd vastgesteld. © afp.


In de Verenigde Staten is wellicht een tweede geval van ebola ontdekt. Een man die onlangs in Nigeria is geweest, is met mogelijke ebolaverschijnselen opgenomen in een ziekenhuis in Washington. Het universiteitsziekenhuis maakte dat vandaag bekend.

Volgens een verklaring is de man uit voorzorg opgenomen en wordt hij behandeld in een geïsoleerde afdeling.

Zondag werd een Liberiaan opgenomen in een ziekenhuis in Dallas die eerder vanuit Liberia naar de VS was gereisd. Dinsdag werd bekend dat hij inderdaad ebola heeft en ernstig ziek is. Gisteren bleek dat de man na aankomst in de VS met 80 mensen contact heeft gehad.

Als de man de ziekte overleeft en hij terugkeert naar Liberia, wacht hem daar vervolging door justitie. Volgens de luchthavenautoriteiten in Liberia heeft hij bij zijn vertrek uit Monrovia op 19 september namelijk gelogen over mogelijke contacten met ebolapatiënten in het door de epidemie getroffen land.
Extra militairen

De Verenigde Staten sturen mogelijk duizend extra militairen naar West-Afrika om te helpen in de strijd tegen ebola. Minister Chuck Hagel van Defensie heeft daarvoor toestemming gegeven, liet de woordvoerder van het Pentagon vandaag weten.

Ruim 2 weken geleden maakte het Pentagon bekend drieduizend militairen in te zetten voor de strijd tegen de verspreiding van het ebolavirus in West-Afrika. De woordvoerder van het Pentagon beklemtoonde dat de militairen geen medische hulp verlenen. Het zijn geen artsen of verpleegkundigen. Het gaat vooral om deskundigen op het gebied van de logistiek en ingenieurs.




Bron
Lees ook: Amerika probeert paniek over ebola te sussen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten