zondag 28 september 2014

Oma laat kleinzoon in supermarkt achter: 'Hij kost te veel'

Een Russische vrouw, die naar eigen zeggen niet langer kon zorgen voor haar kleinzoon, heeft de jongen achtergelaten in een supermarkt in een voorstad van Moskou. Dankzij bewakingsbeelden kon de politie de vrouw aanhouden. Naar de ouders van de jongen wordt nog gezocht.

'Ze beloofden me geld te geven voor het levensonderhoud van mijn kleinzoon, maar al een jaar lang heb ik geen cent gezien.' rechtvaardigt ze haar opmerkelijke daad in de media. Omdat ze zuinig leefde, kon ze maandenlang zorg dragen voor Vova, maar sinds enkele weken komt ze niet meer rond. De Russische moet leven van een 'klein pensioentje'.

De radeloze vrouw vroeg haar kleinzoon om rustig te blijven zitten in de supermarkt in de hoop dat iemand hem zou opmerken en meenemen. Een bewaker van de supermarkt stapte als eerste op de jongen af. 'Hij begon te huilen. Hij had een rugzakje bij zich met wat spullen erin. In de tas zat ook een briefje met het verzoek goed voor hem te zorgen.'

Op basis van de beelden kon de politie de grootmoeder opsporen. De vrouw werd opgepakt en Vova werd naar een weeshuis gebracht. Intussen probeert de politie om de ouders van het jongetje op te sporen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten