woensdag 26 maart 2014

'Zonnige lenteweekend op komst met lokaal 20 graden'

Er staat ons voor de tweede keer deze maand uitstekend lenteweer te wachten. Morgen kan er nog een enkele bui vallen bij een maximum temperatuur van 10 graden, maar vanaf donderdag overheerst de zon. Zaterdag en zondag kan het kwik in het oosten van het land stijgen naar 20 graden. Dat meldt Weerplaza.

'Morgen moeten we nog even door de zure appel heen bijten, maar daarna staat ons prachtig lenteweer te wachten', vertelt meteoroloog Ben Lankamp. Morgen verloopt bewolkt en krijgt eerst het noorden van Nederland te maken met buien, later ook het westen en zuidwesten van het land. Bij een zwaardere bui is zelfs wat natte sneeuw mogelijk. Het wordt 8 tot 11 graden.

Vanaf donderdag wordt er warme lucht aangevoerd uit Zuidoost-Europa. Tussen de 10 en 12 graden is normaal voor eind maart, maar daar zitten we deze week ver boven. Donderdag en vrijdag liggen de temperaturen rond de 15 graden en zaterdag en zondag kan het tot 20 graden worden in het oosten van het land. 'Zulke uitschieters zoals dit weekeinde zijn niet buitengewoon voor de tijd van het jaar', vertelt Lankamp. Het zou dan de derde keer dit jaar en de derde keer in maart zijn dat de thermometer 20 graden aanwijst. In De Bilt is nog maar één warme dag (20+) gemeten op 20 maart. Ook voor de dagen daarna voorziet de weerman zacht en droog lenteweer.

Donderdag kan het nog fris aanvoelen door een windkracht 4, maar vanaf vrijdag neemt de oostenwind in kracht af en voelt het buiten 'zeer aangenaam'. In het oosten van Nederland kan de jas zelfs aan de kapstok blijven.

Hooikoorts
Hooikoortspatiënten kunnen de komende dagen hinder ondervinden van het weer. 'De nachten verlopen minder koud en er staat overdag een windkracht 3, ideale omstandigheden voor bomen om pollen te produceren'.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten