dinsdag 25 maart 2014

Man die al 18 jaar in coma ligt ernstig mishandeld

De politie van het Belgische Sint-Niklaas is een ­onderzoek gestart naar de grove mishandeling van een comapatiënt in het plaatselijke rusthuis Ter Wilgen van de OMCW, Het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn.

Daniël Goemaere (52), die al achttien jaar in het rusthuis verbleef, is nu in het ziekenhuis ­opgenomen met een viervoudige kaakbreuk en een gebroken oogkas. Op internet circuleert een schokkende foto van de mishandelde comapatiënt.

Goemaere werd achttien jaar geleden aangereden door een bus. Hij kwam met zijn hoofd op de straat terecht. Hij kreeg twee hersenbloedingen en raakte in een diepe coma. Daniël kan sindsdien niet meer bewegen of praten en ziet volgens zijn familie alleen nog maar vage schimmen, meldt het Nieuwsblad.

'Schandelijke zaak'
Volgens de spoedarts zijn de verwondingen het resultaat van klappen en mishandelingen. De dokter schakelde de politie in, die een onderzoek gestart is. OCMW-voorzitter Mike Nachtegael wil niemand beschuldigen, maar spreekt van 'een schandelijke zaak die tot op de bodem moet worden uitgespit. De schuldigen moeten gestraft worden.'

De familie van het slachtoffer reageert met afgrijzen. 'Wie doet nu zoiets vreselijks met een man die geheel weerloos is?', zegt de geschokte zus van Daniel, Magda.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten