woensdag 26 maart 2014

Guinee verbiedt eten vleermuizen tegen ebola

© anp.


De regering van Guinee heeft de verkoop en consumptie van vleermuizen verboden om verspreiding van het ebolavirus tegen te gaan. Dat heeft minister René Lamah van Volksgezondheid vandaag volgens de BBC gezegd tijdens een rondrit in het afgelegen gebied in het zuiden van het West-Afrikaanse land waar het dodelijke virus hard heeft toegeslagen. Tot nu toe zijn 62 mensen omgekomen.

Vleermuizen worden gezien als de belangrijkste verspreiders van het virus, dat inwendige bloedingen veroorzaakt. Ongeveer 25 tot 90 procent van de mensen die met het virus zijn besmet, overlijdt eraan.

De autoriteiten in buurland Sierra Leone vrezen dat het virus naar hun land is overgeslagen. Er worden twee verdachte gevallen onderzocht, liet het ministerie van Volksgezondheid in de hoofdstad Freetown weten. In Liberia zijn naar verluidt vijf mensen gestorven die voor behandeling uit het zuiden van Guinee naar het buurland waren gegaan. Het is nog niet duidelijk of zij het slachtoffer van besmetting met het ebolavirus waren.


Lees ook: Ebolavirus eist tientallen levens in Guinee
Lees ook: Dodelijk ebolavirus Guinee heeft zich mogelijk verspreid
Lees ook: Ook in Canada mogelijk een geval van ebola
Lees ook: Ebolavirus mogelijk ook in Mali

Geen opmerkingen:

Een reactie posten