maandag 24 maart 2014

Zoektocht naar 108 vermisten na modderstroom Amerika

De provinciale weg is door de modderstroom geblokkeerd. © epa.


Na een aardverschuiving in het noordwesten van de VS worden 108 mensen vermist. Dit meldden de autoriteiten vandaag. Reddingswerkers hebben tot nog toe acht doden onder het puin gevonden, nadat in de Amerikaanse staat Washington een modderstroom afgelopen weekend huizen had weggevaagd en bedolven.

Agenten doorzochten een groot gebied waar het puin zich soms wel ophoopt tot vijf meter hoog, maar vonden geen levenden. De zoektocht is stilgezegd in de schemer, omdat het gevaarlijk is in het drijfzand te zoeken. Diverse reddingswerkers kwamen diep vast te zitten in de modder en moesten zelf door collega's worden gered. Tussen zonsondergang en zonsopgang lag de zoekactie stil.

De stroom met puin, bomen en rotsen was zeker 41 meter breed en 55 meter lang. Zes huizen werden door de modderstroom totaal verwoest. De provinciale weg 530 ten noorden van Seattle was volledig geblokkeerd.

Een ooggetuige vertelde de Daily Herald dat hij hard moest remmen om de modderstroom met zijn auto te ontwijken. 'Ik zag een grote donkere vlek naderen. Binnen 3 seconden was alles weg', vertelde Paulo Falcao.

Onder de gewonden was een 6 maanden oude baby, die in kritieke toestand in een ziekenhuis in Seattle is opgenomen. Ook drie andere zwaargewonde mannen van 81, 58 en 37 jaar liggen nog in het ziekenhuis. Twee zijn er zeer ernstig aan toe.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten