zondag 23 maart 2014

Nieuwe melding kinderlokker in busje boezemt angst in


Basisscholen vragen ouders extra alert te zijn

© ANP.



De politie onderzoekt ook een tweede melding over een kinderlokker in Alphen. Na het voorval met een kind in Kerk en Zanen woensdag, zou donderdag in het centrum een kind gevolgd zijn door iemand in een busje.

De nieuwste melding kwam binnen via de Bonifaciusschool. Een leerlinge zou eergisteren in het centrum van Alphen zijn achtervolgd door een busje, maar niet zijn achterhaald. 'De melding is via een vader gedaan,' wil directeur Marlous Elstgeest van de basisschool aan de Paradijslaan kwijt.

De school heeft in een schrijven ouders aangeraden om extra alert te zijn op benadering van kinderen door onbekenden. Ook is gesuggereerd om met kinderen te praten over hoe ze moeten reageren in dergelijke situaties. Van Elstgeest: 'Ook op school geven we aan niet met vreemden mee te gaan.'

Getuigen
Politiewoordvoerster Yvette Verboon zegt: 'We nemen de meldingen serieus en doen onderzoek. We kennen alle verhalen en hebben nu ook twee meldingen. Maar meer dan dat hebben we niet. We zoeken getuigen.'

De basisscholen Het Mozaïek en de Vroonhoeve in Kerk en Zanen waarschuwden eerder deze week al ouders en leerlingen over mogelijke kinderlokkers in een bestelbus. Een bovenbouwleerling van Het Mozaïek deed melding van toenadering door een man op woensdagmorgen.

'Het kind was volledig overstuur en stond te trillen,' stelde directeur Ko Katsman van Het Mozaïek in deze krant. 'Samen met een ervaren collega was ik overtuigd van het verhaal. Als het verhaal niet blijkt te kloppen, dan is dat fijn. Als het wel klopt, dan hoop ik dat ze de dader zo snel mogelijk vinden.'

Naar aanleiding van de melding deed de politie donderdag buurtonderzoek rond de scholen aan de Vroonhoevelaan. Dit leverde geen nieuwe informatie op. Mogelijk volgt nog een passantenonderzoek.

Voornaamste is, volgens woordvoerster Verboon, om meer informatie te achterhalen over de bestelbus waar de kinderen over spreken. Ook op sociale media en in andere plaatsen zoals Zoetermeer en in de Hoeksche Waard is al wekenlang sprake van een bestelbus die betrokken zou zijn bij de toenadering van kinderen. De kinderen die benaderd worden zijn rond de 10 jaar oud.




Bron
Lees ook: Angst voor kinderlokker in busje bereikt Rotterdam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten