donderdag 27 maart 2014

Tien tijgers vermoord als schouwspel voor rijkelui


Geld en sociale status reden van slachting bedreigde katten

Archiefbeeld © anp.

In China zijn meer dan tien tijgers vermoord. De slachting moest als schouwspel dienen voor officials en rijke zakenlui. Dit melden lokale Chinese media op basis van politieberichten uit Zhanjiang.

Lokale officials en prominente zakenlui waren bereid om een hoop geld neer te tellen om de slachting bij te mogen wonen, een dergelijke ervaring werkt statusverhogend in bepaalde sociale kringen.

Naar alle waarschijnlijkheid waren de tijgers gedrogeerd met slaapmiddelen, maar nog wel levend. Dit omdat de toeschouwers moeten kunnen zien dat de tijgers nog levend zijn voordat ze omgelegd worden.

Voor dit soort gelegenheden wordt vaak een ervaren varkensslachter ingehuurd. De beul van dit tijgerslachtfeest kwam om het leven toen hij probeerde te vluchten voor de politie.

Financieel aantrekkelijk
Het slachten van tijgers is vooral financieel aantrekkelijk. Naast het geld wat de toeschouwers moeten betalen, zijn de botten ook goud geld waard. Zo zouden deze meer dan 1600 euro per kilo opleveren, terwijl het vlees rond de 110 euro per kilo moet kosten. De botten zijn in trek omdat het een ingrediënt vormt voor een traditioneel Chinees medicijn wat goed zou zijn voor het lichaam.

Elektrocuteren
Twee jaar geleden lekte er een video uit van een dergelijke slachting. Daar waren beelden te zien van tijgers in metalen kooien die geëlektrocuteerd werden. De reusachtige katten kregen een metalen plaat in hun bek gedrukt die meer dan tien seconden onder stroom werd gezet.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten