maandag 24 maart 2014

China: vliegtuigen zien iets op plek van satellietbeelden

Een medewerker van de Australische defensiemacht zoekt naar het vermiste vliegtuig © epa.


China zegt dat Chinese vliegtuigen een voorwerp hebben gezien op een plek waar eerdere satellietbeelden mogelijke wrakstukken van het vermiste Maleisische vliegtuig spotten.

Het zou gaan om een vierkant wit voorwerp. Amerika treft voorbereidingen om speciale apparatuur naar het gebied te sturen dat black boxen kan opsporen.

Een groeiend aantal vliegtuigen is vandaag op zoek naar het verdwenen Maleisische vliegtuig. De zoektocht wordt gehouden in een groter gebied in het zuiden van de Indische Oceaan en wordt belemmerd door regen van een naderende cycloon.

Het zoekgebied is uitgebreid nadat Frankrijk gisteren met satellietbeelden kwam waarop brokstukken te zien zouden zijn. De Franse beelden zijn genomen op zo'n 850 kilometer ten noorden van het eerdere zoekgebied in de Indische Oceaan. Een cycloon langs de Australische Noordwest-kust kan slecht weer brengen.

Vlucht 370 van luchtvaartmaatschappij Malaysia is inmiddels meer dan twee twee weken vermist.

De Australische vicepremier Warren Truss toonde zich maandag verrast door de Franse beelden. 'Dat is niet het gebied dat we zien als de meest waarschijnlijke plaats waar het toestel de zee kan hebben geraakt', zei hij tegen radiozender ABC. 'Maar we moeten alle mogelijkheden nagaan.'




Bron
Lees ook: Chinezen zien 'verdachte objecten' in oceaan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten