donderdag 27 maart 2014

Eerste geval van 'WhatsAppitis' vastgesteld

Het medische tijdschrift 'The Lancet' maakt in zijn jongste nummer melding van een eerste geval van 'WhatsAppitis'. In een Spaans ziekenhuis werd een vrouw opgenomen met chronische pijn aan de polsen, te wijten aan het overmatig versturen van tekstberichtjes op haar smartphone.

De patiënte is een 34-jarige arts. Ze is 27 weken zwanger en diende zich aan bij een ziekenhuis in Granada. 'De vrouw heeft pijn in de polsen', aldus de behandelende dokter Inés M. Fernandez-Guerrero in 'The Lancet'. 'De patiënte heeft in het verleden geen trauma's opgelopen aan de gewrichten en heeft in de dagen voor haar opname geen buitensporige fysieke inspanningen geleverd'.

Zes uur
De patiënte werd in observatie genomen. Daaruit bleek dat ze gedurende zes uur onafgebroken berichtjes verstuurde. 'Heel die tijd had ze de 130 gram zware smartphone in haar handen en waren haar beide duimen onafgebroken in beweging', aldus Fernandez-Guerrero.

'Mijn diagnose voor de pijn in de polsen is simpel: 'WhatsAppitis'. De behandeling bestond uit het toedienen van niet-steroïdale ontstekingsremmers en het verbod om te berichten'.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten